Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση του παιδιού μας.

02 Αυγ 2021

Ένα από τα σημαντικότερα δώρα που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός στο παιδί του είναι να του δώσει αυτοπεποίθηση. Η πίστη στον εαυτό μας και στις ικανότητες μας είναι η κινητήριος δύναμη για να δοκιμάζουμε καινούριες προκλήσεις στη ζωή και να εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Ως γονείς μπορούμε να κάνουμε πολλά για να βοηθήσουμε το παιδί μας να πιστεύει στον εαυτό του.

Μωρό & κατοικίδιο , η πρώτη επαφή !

26 Ιουλ 2021

Συγχαρητήρια!

Περιμένετε καινούριο μέλος στη οικογένεια σας και αυτό είναι ευχάριστο. Πόσο ευχάριστο όμως θα είναι και για το κατοικίδιό σας που μέχρι τώρα κατείχε τον τίτλο «το μωρό»;

Τσιμπήματα από έντομα & παιδιά

19 Ιουλ 2021

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Και μαζί με αυτό ... οι μέλισσες ,τα κουνούπια και όλα τα έντομα που συναντάμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε τρία από αυτά και στο πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τα τσιμπήματά τους.

Παιδί & φαγητό

12 Ιουλ 2021

Πολλοί γονείς ανησυχούν για τις διατροφικές προτιμήσεις των παιδιών τους. Μάλιστα, μερικά παιδιά μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ιδιότροπα και επιλεκτικά στο φαγητό, μετατρέποντας τις ώρες του γεύματος σε ώρες κρίσης και απόγνωσης.

Μωρό, διατροφή & πρώτες τροφές.

07 Ιουλ 2021

Μέχρι τώρα, το μωρό σας αναπτύσσεται σταθερά μέσα από το γάλα που πίνει (ιδανικά τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα), αν και μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει και έτοιμο γάλα. Στην ηλικία των  τεσσάρων με έξι μηνών, ωστόσο, οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν στους γονείς να αρχίσουν να συμπληρώνουν τη διατροφή του μωρού, που μέχρι τότε αποτελείται αποκλειστικά από γάλα, με αλεσμένη τροφή.

Νεογέννητο - πρώτες εβδομάδες

30 Ιουν 2021

Οι νέοι γονείς μετά το πρώτο άγχος που έχουν για τη γέννηση του παιδιού τους περνούν μερικές μέρες στο νοσοκομείο ή την κλινική και εκεί μαθαίνουν τα βασικά πράγματα για τη φροντίδα του νέου μέλους της οικογένειας τους. Οι γονείς που έχουν και άλλα παιδιά ίσως νιώθουν πιο άνετα αλλά και αυτοί πολλές φορές έχουν πολλά να μάθουν. Όταν έρθει η στιγμή που η μητέρα και το νεογέννητο θα πάνε στο σπίτι υπάρχουν συχνά πολλές απορίες και αυτές θα προσπαθήσουμε να λύσουμε δίνοντας συγχρόνως μερικές συμβουλές για τις πρώτες βδομάδες με το νεογέννητο.

Παιδί & απασχόληση στις διακοπές.

24 Ιουν 2021

Για άλλη μια χρονιά ήρθε η στιγμή που κλείνουν τα σχολεία, οι μικροί μας ήρωες αποχαιρετούν συμμαθητές και δασκάλους και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο!

Παιχνίδι μέσο ανάπτυξης & μάθησης.

15 Ιουν 2021

Οι ειδικοί στο χώρο της προ δημοτικής εκπαίδευσης υποστηρίζουν με σθένος ότι το παιχνίδι είναι η κατεξοχήν εργασία του παιδιού προσχολικής ηλικίας.

Παιδί & αγκαλιά

14 Ιουν 2021
Η αγκαλιά διοχετεύει ένα αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και προστασίας. 

Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε αισθανθεί πόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς μια σφιχτή αγκαλιά. Μια ζεστή αγκαλιά είναι για τον καθένα μας μαγική. Είναι μια μορφή έκφρασης της αγάπης μας για ένα άνθρωπο. Το άγγιγμα είναι ανάγκη του κάθε ανθρώπου. Εκτοξεύει μια πληθώρα από θετικά συναισθήματα που με απλά λόγια κάνουν το παιδί αλλά και τον καθένα μας να αισθάνεται όμορφα.

Παιδί & οθόνη

09 Ιουν 2021

Οθόνες, κινητά τηλέφωνα, tablets έχουν κατακλύσει τις ζωές των παιδιών μας. Στη ζωή όμως τίποτα δεν είναι βλαβερό όταν έχει τα όρια του και δεν ακουμπά την κατάχρηση και την υπερβολή.