Στρες και παιδί: 7 συμβουλές για γονείς

08 Μαρ 2023

«Είναι δυνατόν ένα μικρούλι πλασματάκι να αισθάνεται στρες;». Η απάντηση είναι: ΝΑΙ. Ίσως η ζωή των παιδιών να φαίνεται πολύ απλή στα μάτια των μεγάλων, όμως τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να βιώσουν στρες στη ζωή τους.

Φαρμακείο του σπιτιού σας

01 Μαρ 2023

Είναι απόλυτα χρήσιμο κάθε σπίτι να διαθέτει φαρμακείο με τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζονται για τις πρώτες βοήθειες και για τα φάρμακα που πιθανό να χρειάζεται κάποιο μέλος της οικογένειας λόγω πιθανής χρόνιας αρρώστιας από την οποία πάσχει.

Χρήματα. Πώς οι γονείς να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται τα χρήματα.

23 Φεβ 2023

Ο στόχος μας λοιπόν δεν είναι να γίνουμε πλούσιοι εμείς και τα παιδιά μας αλλά να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν το ρόλο των χρημάτων στη ζωή και να μάθουν να τα διαχειρίζονται εποικοδομητικά. Η δική μας πινελιά ως γονείς αποτελεί τη χρυσή τομή για να κατακτήσουν αυτό το στόχο.

Ανταμοιβή και όχι τιμωρία.

15 Φεβ 2023

Πολύ συχνά, όταν κάνω σεμινάρια ή δίνω διαλέξεις σε συλλόγους γονέων στα σχολεία, μια πολύ συχνή ερώτηση που μου κάνουν οι γονείς είναι αν θα πρέπει να τιμωρούν τα παιδιά τους ή όχι. Με ρωτούν επίσης αν θα πρέπει να τα ανταμείβουν και πώς, και προβληματίζονται συχνά τι πρέπει να κάνουν όταν το παιδί τους έχει μια αρνητική συμπεριφορά.

Παλιά υπήρχε η πεποίθηση ότι τα παιδιά θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους και φυσικά, αν κάνουν κάτι κακό, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Εγώ έχω μια κάπως διαφορετική προσέγγιση την οποία είδα να δουλεύει για πολλά χρόνια και να έχει μάλιστα, εξαιρετική επιτυχία.

Αιμορραγία από τη μύτη (ρινορραγία)

08 Φεβ 2023

Η αιμορραγία από τη μύτη συχνά προκαλεί φόβο και πανικό σε μητέρα και παιδί. Σπάνια όμως αποτελεί δικαιολογημένη αιτία που πρέπει να μας θέσει σε συναγερμό.

Φιλί στα χείλη και παιδιά.

01 Φεβ 2023

Είναι κακό να φιλάμε τα παιδιά στα χείλη; 

Το αν θα πρέπει να φιλάμε τα παιδιά μας στο στόμα ή όχι είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει αρκετούς γονείς και έχει προκαλέσει ποικίλες και αντίθετες αντιδράσεις. Είναι τελικά μια προβληματική συμπεριφορά που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού ή μια απόλυτα φυσιολογική και αθώα συμπεριφορά που το παιδί μπορεί να εισπράξει μόνο ως ένδειξη γονεϊκής αγάπης;

Τικς στα παιδιά

26 Ιαν 2023

Τι είναι τα τικς.

«Tικ» είναι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μελών του σώματος ή επαναλαμβανόμενοι φωνητικοί ήχοι, που εκδηλώνονται σε ένα άτομο ακούσια και περιστασιακά.

Δυσλεξία στα παιδιά

18 Ιαν 2023

Ο όρος ΔΥΣΛΕΞΙΑ χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον καθηγητή Berlin της Στουτγκάρδης (1887) προς κατάργηση του όρου «λεξική τύφλωση». 

Τι είναι η Δυσλεξία;

Πυρετός στα παιδιά: Φυσιολογική θερμοκρασία, συμβουλές αντιμετώπισης.

11 Ιαν 2023

Δυστυχώς όταν ένα παιδί έχει πυρετό οι περισσότεροι γονείς πανικοβάλλονται. Στην πραγματικότητα ο πυρετός είναι ένα αμυντικό εργαλείο του οργανισμού στην καταπολέμηση των μικροβίων και ιών που μπαίνουν στο σώμα του παιδιού. Επίσης μας προειδοποιεί ότι το παιδί έχει αρρωστήσει. Γονείς μάθετε να τον αντιμετωπίζετε σωστά.

Κοινό κρυολόγημα & παιδιά

04 Ιαν 2023

Τι προκαλεί το κοινό κρυολόγημα;

Το κρυολόγημα προκαλείται από ιούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπεύθυνος είναι ένα ρινοϊός. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι ρινοϊών.