Παιδί & απασχόληση στις διακοπές.

24 Ιουν 2021

Για άλλη μια χρονιά ήρθε η στιγμή που κλείνουν τα σχολεία, οι μικροί μας ήρωες αποχαιρετούν συμμαθητές και δασκάλους και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο!

Και τώρα τι κάνουμε ? Αναρωτιούνται οι περισσότεροι γονείς που τα παιδιά τους θα έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο. Για όσους γονείς εργάζονται η πιο συχνή λύση είναι οι παππούδες κι οι γιαγιάδες. Όπως και να 'χει, το παιδί και τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να έχει ένα καθημερινό πρόγραμμα που θα το κρατάει σε εγρήγορση και δεν θα βαριέται. Φυσικά πιο χαλαρό και βασισμένο κυρίως στο παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Οι γονείς μπορούν να αναθέσουν στα παιδιά ,αναλόγως την ηλικία, κάποιες ευθύνες στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να τακτοποιούν το δωμάτιο και τα πράγματά τους. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά κερδίζουν την εμπιστοσύνη των γονιών και γίνονται πιο υπεύθυνα και πιο ώριμα. Σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη, τηλεόραση, laptop, ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Το δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι ( π.χ ζωγραφιές, κατασκευές ) , μία δραστηριότητα ( π.χ κολύμβηση ) και οι βόλτες με το ποδήλατο στα πάρκα και τις πλατείες αποτελούν την ιδανικότερη απασχόληση για το παιδί. Η επαφή με την φύση, με τη θάλασσα, δημιουργεί στο παιδί την αίσθηση της ελευθερίας, το βοηθά να κοινωνικοποιηθεί, να σκεφτεί, να δημιουργήσει, να χαρεί !

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πολύτιμες για όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι έχουν ανάγκη από χαλάρωση. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους. Είναι ευκαιρία να παίξουν μαζί τους, να τα ακούσουν, να τους μιλήσουν, να τα γνωρίσουν καλύτερα. Κάνοντας περισσότερη παρέα οι σχέσεις της οικογένειας συσφίγγουν. Ο χρόνος που περνάνε μαζί δημιουργεί στα παιδιά ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Το καλοκαίρι και οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα δώρο για όλους, μικρούς και μεγάλους, για να κάνουμε όσα στερηθήκαμε τον χειμώνα λόγω περιορισμένου χρόνου, υποχρεώσεων κλπ. Ας το εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο!

Η herokids.gr σας προτείνει παιχνίδια για την παραλία και το πάρκο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα τα απομακρύνουν από την οθόνη του κινητού σας.


                         

Πηγή: Herokids.gr