Σαν δυο σταγόνες νερό !

11 Αυγ 2021

Η φράση "μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό" ταιριάζει απόλυτα στα δίδυμα και συγκεκριμένα στα μονοζυγωτικά! Τα δίδυμα δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα και πάντα προκαλούν έκπληξη και ενθουσιασμό στον κόσμο. Αν και στη σημερινή εποχή τα δίδυμα είναι πολύ περισσότερα από ότι παλαιότερα, συνεχίζουν ακόμη να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα!

Η σχέση των διδύμων χαρακτηρίζεται μοναδική, έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο που οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Κατά καιρούς, όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για το πώς η δράση του ενός έχει επίδραση στον άλλον. Για παράδειγμα χτύπησε ο ένας και το αισθάνθηκε ο άλλος που μπορεί να ήταν χιλιόμετρα μακριά. Υπάρχει λοιπόν μια σχέση τηλεπάθειας μεταξύ τους. Αυτό ισχύει για όλα τα δίδυμα, περισσότερο όμως για τα μονοζυγωτικά, εκεί το δέσιμο είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Τα μονοζυγωτικά είναι αποτέλεσμα διαχωρισμού ενός γονιμοποιημένου ωαρίου σε δύο έμβρυα σε αντίθεση με τα διζυγωτικά όπου προέρχονται από δύο ξεχωριστά γονιμοποιημένα ωάρια.

Η σχέση που αναπτύσσουν τα δίδυμα είναι κάτι παραπάνω από αδερφική.

Από την πρώτη στιγμή της ζωής τους μαθαίνουν να μοιράζονται, στην αρχή την κοιλιά της μαμάς, στη συνέχεια τα παιχνίδια, τα ρούχα, ενδεχομένως το ίδιο θρανίο, ακόμη και τα ίδια τα γενέθλιά τους. Είναι εύκολο λοιπόν να αντιληφθούμε πως πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση.

Το να είσαι δίδυμος (και δεν εννοώ το ζώδιο! ) έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και δυσκολίες. Τα δίδυμα δεν ξεμένουν ποτέ από παρέα, πάντα και παντού έχουν κάποιον για να παίζουν μαζί του κι αυτό είναι πολύ όμορφο κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Από την άλλη καθώς μεγαλώνουν αντιλαμβάνονται την μοναδικότητά τους και προσπαθούν επίμονα να ξεχωρίσουν από το άλλο τους μισό. Ντύνονται διαφορετικά, επιλέγουν διαφορετικές παρέες κι αποκτούν άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως τα δίδυμα αποτελούν από μόνα τους μια μικρή ομάδα. Μέσα στην ομάδα αυτή το καθένα νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Στην πορεία όμως της ζωής τους τα δίδυμα πρέπει να προετοιμαστούν, πρέπει να γνωρίζουν πως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ζωή και ως μονάδες, κάτι που μέχρι τότε τους ήταν παντελώς άγνωστο.

Πρέπει λοιπόν να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές προσωπικότητες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα δίδυμα.

Οι γονείς καλό είναι να ενισχύουν τα ξεχωριστά χαρίσματα του καθενός και να παροτρύνουν τα δίδυμα να ασχοληθούν με αυτό που πραγματικά τα ευχαριστεί. Δεν είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσουν την ίδια δραστηριότητα, ούτε να φοράνε τα ίδια ρούχα όσο χαριτωμένο κι αν φαίνεται αυτό. Τα δίδυμα θα πρέπει να αντιληφθούν την μοναδικότητά τους από νωρίς για να μεγαλώσουν ως ανεξάρτητα και υπεύθυνα άτομα. Και σε αυτό μόνο οι γονείς μπορούν να τα βοηθήσουν. Δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουν σαν μονάδα αλλά σαν δύο ξεχωριστά άτομα όπου το καθένα έχει τις δικές του ανάγκες, το δικό του γούστο, τις δικές του επιθυμίες και τα δικά του όνειρα. Οι γονείς πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά να ακολουθήσει το καθένα τον δρόμο του!

Πηγή: Herokids.gr